Workshop Report: Making Sauerkraut

昨日、ムキムワークショップではザワークラウトのワークショップがありました。

ムキムで学んだことを全て使ってのレッスンワークショップでした。

ドイツ発祥の発酵食品であるザワークラウトは、キャベツと塩だけで簡単に作れます。

ホットドックのウインナーと一緒にバンズにのってるアレがザワークラウトです。

オランダではマッシュポテトと一緒に食べられます。

We held a free sauerkraut workshop yesterday. We teach everything we know at MUKIMU. Sauerkraut is a very easy to fermented food, made with cabbage and salt. It originates in Germany.  Sauerkraut is most commonly seen as a toping for hot-dogs and bratwurst. In Holland it is eaten mixed with mashed potatoes.

 

レシピはとてもシンプル。

キャベツ2玉を細かく切って、大さじ4つの塩を加え、絞りながら混ぜ合わせ

ガラスの密封容器に詰め蓋をしっかり締め、暗所で2週間置くだけです。

The recipe is very simple. Take two heads of cabbage, cut them up add 4 tablespoons of salt, squeeze and smash then store in a glass jar for two weeks in a cool, dry place.

ザワークラウトは世界でもっともプロバイオティクス(善玉菌で腸内環境を良くしてくれ

る健康的な)食品として知られ、人気があります。

ビタミンDとKの含有量もとても高いのです。

Eaten cold sauerkraut is known to be the most probiotic food in the world. It is very healthy and helps populate the gut biome. It’s also very high in vitamins D and K.

家族みんなで一緒に作業出来て、私たちも楽しかったです。

It was really fun working together and smash the salted cabbage, everybody took turns kneading, smashing, and squeezing until the shredded cabbage produce water.

最後にキャンプ用ストーブでウインナーを茹で、元々作ってあったブライアン先生の

ザワークラウトと一緒に食べてみました。今回は玄米のライススナックとディジョン

マスタードを添えて。いろんなスタイルで食べられるのも面白いですよね。

We used a Jetboil® to cook some wieners. We ate wieners with sauerkraut (from a previous batch), with dijon mustard and brown rice cakes

今月のムキムはFOODテーマなのでブレイクタイムとして、カードゲームもしました。

It was nice to break bread with our students and families and eat some good hot food together on a cold day.

内容はおなじみのGo Fishを元にしています。こちらも私たちの手作りゲーム。

たくさんのアクティビティや話で盛り上がり、とても楽しい時間を過ごせました。

参加された皆さま、ありがとうございました。

We wrapped things up with a friendly game of Go Fish ! We used our original, handmade food cards and it was really fun. We had a lot of giggles and some fun conversations So glad to see everybody who came.

 

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